Öltözz a Feng Shui szerint!

A Feng Shui asztrológia kicsit hasonlít és nagyban különbözik az általunk – legalábbis hétköznapi szinten – ismert nyugati asztrológiához. Természetesen felhasználja a születés időpontját, azonban – lévén más az energetikai minőségük – különbséget tesz férfi és nő között.

21 éves korig pedig másképp határozza meg a gyerekek asztrológiai jellemzőit is. Utóbbit használja felnőtteknél arra, hogy leírja, milyen is az ösztönös, gyerekkori természetük szerinti viselkedésük, ami leginkább krízishelyzetben mutatkozik meg.

Ezek a számok köthetőek az egyes elemekhez, melyeket a Feng Shui a lakások, házak alaprajzának kiértékelésekor az egyes életterületekhez is rendel. Az öt elem egymást támogató sorrendben: víz, fa, tűz, föld, fém. Ezekhez az elemekhez tartoznak színek is, melyek az adott életterületen kedvezőek.

Azonban most arra az izgalmas dologra szeretnék kitérni, hogy a Feng Shui asztrológia szerinti, saját elemünk alapján meghatározható az, milyen színű ruhákat, kiegészítőket érdemes hordanunk, hogy kellően energikusak legyünk.

Hogy megtudd az úgynevezett GUA (vagy KUA) számodat, valamint, hogy melyik elemhez tartozol, mindössze a születési dátumodra (év, hó és nap) lesz szükség.

Minthogy a kínai holdújévek az európai újévektől eltérőek, így az év első hónapjaiban születetteknél esetleg korrigálásra lesz szükség. Ez az alábbi táblázat alapján ez könnyedén megoldható.

Kínai holdújévek táblázata

A kínai holdnaptár szerinti holdújévek kezdete 1928-2005 között (ha az év első hónapjaira esik a születési dátumunk, akkor szükséges korrigálni a táblázat alapján)
A táblázatra klikkelve nagyobb méretben láthatjuk azt!

Példa:

Egy 1976. február 13-án született nő, mivel abban az évben január 31-ére esett a holdújév kezdete (lásd táblázat), így az 1976-os év női rubrikáját megnézve megállapítható, hogy a 9-es, tűz elemhez tartozik.

A következő táblázatból leolvasható, mely színek (tűz színek) állnak jól annak, akinek 9-es a GUA száma. A táblázatból leolvasható még, hogy a fa elem támogatja a tüzet, azaz a zöld árnyalatait is érdemes bevetni, ha energikusnak szeretné magát érezni.

A Feng Shui életterületekhez tartozó színek

Feng Shui színtáblázat – a kapott GUA szám alapján megállapítható, hogy az elemünkhöz milyen színek tartoznak, illetve melyik színek energetizálnak még (támogató elem színei)                                                                                                            Beleklikkelésre megnyílik a kép nagyobb méretben!

 

Ugyanezen a napon született férfi GUA száma már 6-os (ld. legelső táblázat), azaz az illető a  fém elemhez tartozik, így neki a második táblázat alapján a fehér és fémszínek mellett, a fémet támogató föld elemhez tartozó föld színek közül érdemes választania.

Gyerekek esetén (2014-ben gyereknek számítanak azok, akik 1993-ban vagy később születtek, tehát 21 év alattiak) válik igazán fontossá a hónap és nap, mert ezek határozzák meg az úgynevezett karakterszámot (gyerekkori GUA szám gyakorlatilag).

Először állapítsuk meg a felnőttkori GUA számot, majd vessük össze azt a születési hónappal és nappal, ezek találkozási pontja mutatja meg az alábbi táblázatban a karakterszámot.

Feng Shui asztrológia karakterszám

21 éves korig az úgynevezett karakterszám helyettesíti a GUA számot (felnőtteknél az ösztönös viselkedés módjára mutat rá ez a szám a kínai asztrológiában)                              Ez a kép is nagyobb méretben látható, ha ráklikkelsz.

A fent megadott születési időpontnál maradva a karakterszám

1976. február 13-ai születés esetén

a női GUA szám a fentiek alapján 9-es, a február 13-ai 9-es GUA számhoz a táblázatban az 1-es karakterszámot találjuk. Ez esetben a lány víz elemű (ld. elemtáblázat), azaz jól áll neki a fekete, valamint a kék árnyalatai, illetve a támogató, fém elem színei is.

Ugyanakkor az ezen a napon született fiú karakterszáma 5-ös, ami a föld elemhez tartozik, így neki általában a föld színek, valamint a föld elemet támogató tűzhöz tartozó színek állnak jól, illetve energetizálják 21 éves koráig.

 Állástárgyalásra, randevúra készülve érdemes felhasználni a Feng Shui tapasztalatait, hogy a legjobb formánkat hozhassuk.

Kérlek, ha a cikket hasznosnak, érdekesnek találtad,
támogass azzal, hogy megosztod barátaiddal!
Köszönöm!

Szerző: Pünkösti Nóra


Szerző: Adminisztrator

Megosztom ezt a cikket