Nőből vagyok

Nőnek lenni jó. Kivéve, ha szalad a harisnyád, és az egyik kezedben kisgyerek visít, a másikban meg a mobiltelefon. A harmadikban a bevásárló táskák vannak.

Nőnek lenni jó, kivéve…

Nőnek lenni jó. Leszámítva, hogy nem lehetsz elég sovány és elég fiatal. Hogy körülbelül 80 százalékát keresed annak, amit a tehetségtelen, buta és arrogáns férfikollégád ugyanebben a beosztásban. Hogy az álompasihoz kaptál ajándékba szerető mamát (gyengébbek kedvéért: azt az anyatigrist, akitől az egyetlen kicsi fiát galádul elraboltad).  Hogy este holt fáradtan 217 poharat kell elmosogatnod és reggel senkinek sincs egy tiszta rongya sem. Hogy amikor beballagsz az autókereskedőhöz, hogy álmaid autóját megvedd, az lenézően csak annyit mond: „ Majd ha vissza tetszik jönni a kedves férjével, ki is próbálhatják.”

Mégis szeretek nőnek lenni. Mégis ízig-vérig abból vagyok. És hogy mért szeretek?

A minap valakinek, aki fontos nekem, azt mondtam, jobb, ha ma nem találkozunk, mert szakadt vagyok, kialvatlan, karikás a szemem, egyszóval nem vagyok szép. Erre ő azt felelte, ezt el sem tudja képzelni…

A kislányom lerajzolt a múltkor. A képen körülöttünk a barátai és azok szülei. Mindenki nagyon helyes volt a rajzon, de biz’ isten, én voltam a legvékonyabb rajta és az én szemem csillogott a legszebben.

Utálatos rokonom, aki mindig mindenbe beleköt, kényszeredetten elismerte, hogy jobb húslevest tudok, mint az anyukája.

A szomszéd néni pedig közeledtemre elharapta a „Bezzeg ezek a mai fiatal, karrierista tyúkok” – kezdetű, mindenkinek előadott rigmusát.

Hát, most akkor ne szeressek nőnek lenni?

Kérlek, ha a cikket hasznosnak, érdekesnek találtad,
támogass azzal, hogy megosztod barátaiddal!
Köszönöm!

Szerző: Borsos-Kőszegi Erika
pszichológus

Magánrendelésére időpont egyeztetés:
telefonon: 20/333-6009, e-mailben: socialtherapy@hotmail.com
Erika weblapja
Erika szakmai facebook-oldala


Szerző: Adminisztrator

Megosztom ezt a cikket