Hétvégi programajánló (2012. március 23-25.)

Mostantól szeretnék hétvégére programokat ajánlani. Igyekszem országszerte mindenfelől összehordani a nekem érdekesnek tűnő rendezvényeket, ám megköszönöm, ha kommentekben, e-mailben segítetek Ti is, hogy mindig tartalmas, érdekes legyen a cikk. Ahol találtam, árakat is írtam. Tudom, hogy a programok kiválasztásakor a részvételi költség is igen fontos szempont, főleg ha már 3-5 fős családról van szó.

Gardenexpo, kerti életmód kiállítás a Papp László Sportarénában egész hétvégén. Belépő: 1200 – 3800 Ft.

6. BIG Diákfilmfesztivál a Toldi Moziban (Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.), péntek, 15 órai kezdettel. Diákok által nevezett filmek vetítése. Belépő: 600 Ft.

Magyar Jazz Ünnepe a Budapest Jazz Clubban (Budapest VIII. ker. Múzeum u. 7.), három napon át, részletes program: http://www.jazzszovetseg.hu/pg_rendezv_jazzunnep.htm A belépő ára egy-egy napra: 1000 Ft, diákoknak ingyenes. (Márciusban is voltak és áprilisban is lesznek vidéki rendezvények e sorozat keretében.)

A hétvégén a Magyar Golf Szövetséggel közösen családi golfnapokat rendeznek a MOM Parkban (XII. Alkotás u.), amire minden kicsi és nagy érdeklődőt szeretettel várnak. Jó idő esetén szabadtéri programok is lesznek, de szimulátorokon is lehet játszani.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tizenkét helyszínen találhatunk jobbnál jobb programokat a hétvégére, ide klikkelve lehet keresgélni: http://budapestitavaszifesztival.hu

A Kertész29 Galériában (VII. Kertész utca 29.) Hat kortárs festőművész különböző technikájú és tematikájú képeit nézhetik meg az érdeklődők. Név szerint a művészek: Bátki László, Bandzsók István, Mező Imre Zsolt, Szelthafner Lilla, Szőke Jakab Péter és Tóth Gábor. A kiállítás különlegességei Tóth Gábor egyedi, egy évig tartó kísérletezéssel kifejlesztett technikával készült 3D-s képei, melyeket speciális szemüvegben élvezhetnek a látogatók.

Gyerekekkel érdemes lehet ellátogatni a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba (XIV., Vajdahunyad Vára) az Optikai illúziók kiállításra, ahol a szem és agy kapcsolatáról, a látásról tudhatnak meg érdekes dolgokat. A belépő: 1250-1450 Ft.

A Váci1 Üzletházban (V., Vörösmarty tér) az új látványosságokkal kibővített Az emberi test (The Human Body) kiállítást lehet ismét megnézni. Több mint 150 különleges eljárással preparált emberi testen lehet tanulmányozni a testrészeket. Belépő: 1800-2800 Ft.

Fashion Stills címmel látható kiállítás a Sofitel Budapest Hotelben (V. Széchenyi tér 2.). Exkluzív szálloda exkluzív fotótárlata, mely a divatvilág kulisszatitkaiba enged betekintést. A belépés díjtalan.

A vidéki programok legtöbbje szintén a Tavaszi Fesztivál keretében kerül megrendezésre.

Győrben is zajlik a Győri Tavaszi Fesztivál. Egy, gyerekekkel is érdekesnek ígérkező vasárnapi programot találtam, a Gyermekek Házában lesz A hímes tojás napja című rendezvény, ahova a különböző vidékekről érkező hímes tojás díszítő mesterek érkeznek, hogy bemutassák alkotásaikat. Belépő: 800 Ft.

Debrecenben a Kölcsey Központban Utazás és Szabadidő Kiállítás kerül megrendezésre, ahol a Dél-alföldi régió szolgáltatói mutatkoznak be. Belépő: 200 Ft, 10 éves kor alatt ingyenes.

A Veszprémi Tavaszi Fesztivál keretében március 25-én Bródy János Az Illés szekerén című, tavaly ősszel megjelent lemezét mutatja be az inotai Retro Színházban.

Vácott szintén a Tavaszi Fesztivál zajlik, holnap este Hollywoodi duettek címmel Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra élőzenekaros nagykoncertjére kerül sor, a belépő ára: 3600 Ft.

Természetesen Szeged sem maradhat ki a Tavaszi Fesztiválból, az IH Rendezvényközpontban ma este Palya Bea és Dés András adnak koncertet, a belépő 2900 Ft. Ugyanitt március 25-én este kerül sor Dolhai Attila és Vágó Bernadett Musical Showjára.

Sopron és szintén Tavaszi Fesztivál: holnap 14-21 óráig Zenemaraton a Liszt-központban. Virtuóz koncertek, képzőművészeti kiállítás, filmvetítések és a soproni Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Zeneiskola) zongora tanszakának műsora. Jegyár: 600-1200 Ft.

Kecskeméten fesztivál a fesztiválban: egész hétvégén a Tavaszi Fesztivál keretében zajlik a Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál.

Pécsi Tavaszi Fesztivál: Nemzetközi Jazz Hétvége zajlik szombaton és vasárnap a Zsolnay Kulturális Negyedben, illetve a Kodály Központban. A hétvégi gyerekprogramok közül érdekesnek tetszik a holnapi „Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja” – Jelentek a török kori Pécs életéből című, 10-16 óráig a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán megrendezendő előadás.

Vasárnap a Nők a Balatonért Egyesület 22 Balaton-parti helyszínen szervez a családoknak programot Víznapi Balcsi-party címmel. Füreden a Tagore sétányon a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzzák a Balatont. A gyerekek vízzel kapcsolatos játékokat próbálhatnak ki, de lesz játék a Vigyázz Rám című óriás társassal, a felnőtteknek pedig kiszámítják az ökológiai lábnyomukat.

Gödöllőn a királyi kastélyban szombaton és vasárnap a Sisi királyné című zenésjátékot élvezhetik a nézők a Savaria Kamaraopera előadásában.

Szerző: Pünkösti Nóra

 


Szerző: Adminisztrator

Megosztom ezt a cikket