Hétvégi programajánló (2014. október 17-19.)

Ismét itt a hétvége, bár kétségtelenül rövidnek ígérkezik, hiszen szombat hivatalosan munkanap. De azért ne csüggedjünk, egy péntek esti “lájtos” buli, vagy egy szombat esti komolyabb is belefér. 

Szeretném hangsúlyozni, hogy erőteljesen szubjektív a programajánló válogatásom, és szívesen látom az ötleteket hozzászólások között, hiszen “több szem többet lát”. A helyi kisebb rendezvények pedig nem is mindig kerülnek a szemem elé…

Lássuk, mit találtam a fővárosban:

Az EZ + A-Z Magazin programajánlata a hétvégéreoktóber 17. (péntek) 21.00
Mojo WorKings Acoustic Concert

Muzikum Klub & Bisztró
1088 Budapest, Múzeum u. 7.
Belépő: 1500 Ft

Ezen az estén is különleges koncertre készül a Honfi Imre Olivér – ének, elektromos gitár, diddley bow
Horváth János – ének, akusztikus gitár, stompbox, Szabó Tamás – ének, szájharmonika, basszus harmonika, harmonetta trió, kiegészülve a másik két fantasztikus zenésszel, Pengő Csabával (nagybőgő) és Mezőfi “Fifi” Istvánnal (dob). Zenéjük izgalmas ötvözete a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok pop dallamainak.
A ma esti koncert egyik különlegessége lesz, hogy csak akusztikus hangszereken szólalnak a jól ismert nóták, valamint néhány új is a készülő lemezükről. Különleges hangzást ad majd az is, hogy mindössze néhány térmikrofonnal oldják meg a hangosítást. Ez a koncepció a régi felvételekhez hasonló, amikor a zenészek egy-két mikrofont ültek körül. Feledhetetlen buli részesei lehetnek mindazok, akik ma este őket választják.

október 17. (szombat), 20:00
Szenvedély
Művészetek Palotája

A MÜPA új sorozatot indít a különböző művészeti ágak egymást erősítő párhuzamba állításával. Az első est témája a minden embert megmozgató szenvedély. Ezen az előadáson együtt élvezhetjük a Quimby felkavaró alternatív rockját, a Romengo által közvetített oláh cigány zene érzelmi telítettségét. A kortárs tánc Pataky Klára Társulata által jelenik meg, és érezteti a tangó feszültségét, majd Tóth Krisztina személyes hangvételű költészete kapcsolódik be a szenvedély erejének bemutatásába.

 október 18., 16:00
Az Olvasás Éjszakája
több helyszínen

2014. október 18-án 16:00 órától másnap hajnalig a rendezvény több helyszínen zajlik (Alexandra Könyvesház, Fókusz Könyváruház, Hátsókapu, Bookline Könyvesbolt, Örkény István Könyvesbolt, Libri – Mammut) a könyv- és folyóirat, egyszóval az írott kultúrához kapcsolódó látványos programok szórakoztatják a közönséget. Alkalmunk nyílik rá, hogy közelebb kerüljünk a szerzőkhöz, könyvbemutatók, könyvismertetők várják az érdeklődőket. A legkisebbeket is izgalmas gyerekfoglalkozások várják, mert az olvasást nem lehet elég korán megszerettetni…

 

Peti hirdetes

 

 

Vidéken ezek tetszettek:

október 17-19.
Első Szegedi Főzdefeszt
Széchenyi tér

Budapesten már három éve sikeres “fesztivál téma” a kézműves sörfőzdék termékeit bemutató főzdefeszt. Most a hangulatos szegedi belvárosban akár húsz sörfőzde kínálatával ismerkedhetünk meg, ha bírjuk az iramot.

október 17. (péntek) 17:00 – november 23. (vasárnap)
Bencsik István szobrászművész Randevú című kiállítása
Pécsi Galéria

A művész legújabb korszakának színezett, erotikus, a női testet ábrázoló szobrait láthatja a nagyérdemű.

október 15-19.
Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozója
Kecskemét, több helyszínen

Beltéri (Ciróka Bábszínház, Kelemen László Kamaraszínház, Ruszt József Stúdiószinház) és szabadtéri programok egyaránt várják a látogatókat a bábszínházak találkozóján, ahol a hivatásos hazai bábszínházak képviselői mellett a határon túli magyar társulatok is megjelennek, valamint honi és külföldi kritikusok és esztéták is jelen lesznek. Összesen 20 társulat mutatkozik be a rendezvény öt napja alatt.

A jelszó: kapcsolódj ki, töltődj fel, érezd jól magad!

 

Kérlek, ha a cikket hasznosnak, érdekesnek találtad,
támogass azzal, hogy megosztod barátaiddal!
Köszönöm!

Fotó: freedigitalphotos.net
Összeállította: Pünkösti Nóra


Szerző: Adminisztrator

Megosztom ezt a cikket