Amerikai csokis keksz

Hideg téli estéken nincs is fantasztikusabb, mint illatos süteményt sütni… Oké, oké, van némi kalóriatartalom, de azon ráérünk majd tavasszal sopánkodni. 🙂

Lássuk, hogy készül a házi keksz, amiről legalább tudjuk, hogy nincsenek benne tartósítószerek.

Csokis keksz házilag

A tárolással biztos nem lesz gond és elkészíteni sem ördöngösség

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:

20 dkg étcsokoládé apróra vágva
25 dkg dió apróra vágva
30 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Ha az elkészült kekszeket tovább szeretnénk “turbózni”, akkor bevonhatjuk csokimázzal őket, ahhoz viszont még egy tortabevonó csokira lesz szükség. Nekem már így is elég bombasztikus volt, úgyhogy ezt a lépést kihagytam.

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, valamint egy csipetnyi sóval összekeverjük, majd az előzőleg elkészült vajas masszával alaposan összedolgozzuk. A legvégén belekeverjük az apróra vágott csokit és diót.  Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kis kupacokat rakunk a tésztából, amit azután a kanál hátával szétnyomkodunk, hogy keksz kinézetűek legyenek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük őket. (A végén – ha szeretnénk, ld. hozzávalóknál – vízgőz felett megmelegített tortabevonó masszába mártogatjuk őket és egy rácson hagyjuk megszáradni.)

Nincs más hátra, mint türelmesen megvárni, amíg kihűl és a tál közelében maradni, hátha nekünk is jut belőle 😉

Kérlek, ha a cikket hasznosnak, érdekesnek találtad,
támogass azzal, hogy megosztod barátaiddal!
Köszönöm!

Szerző és fotó: Pünkösti Nóra

 


Szerző: Adminisztrator

Megosztom ezt a cikket