Almás pite gyorsan, egyszerűen

Ki ne szeretné az almás pitét? Íme, egy egyszerű, de nagyszerű recept hozzá. Ha a lisztet fél kiló gluténmentes liszttel helyettesítjük, lisztérzékenyek is fogyaszthatják, kipróbáltam, tökéletes volt a végeredmény.

Hozzávalók a tésztához: 500 g liszt, 250 g ráma, 2 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 sütőpor, 2 vaníliás cukor, ha szükséges, még egy kevés tej.
Hozzávalók a töltelékhez: kb. 2 kg alma, ízlés szerint cukor és fahéj.

almáspite

Összekeverjük a tészta alapanyagait, majd  kettéosztjuk (ha nagyon száraz a tészta, hozzáadunk egy kis tejet).

Az almákat megpucoljuk és lereszeljük. A reszelt almához hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

Sodrófával kinyújtjuk a tészta felét és belerakjuk a tepsibe, egyenletesen elterítjük rajta a reszelt, cukrozott, fahéjas almát, majd a tetejére helyezzük a tészta másik felét. Ha nem sikerül pont akkorára kinyújtani, nagyon jól lehet foltozni.

A tetejét tejjel megkenjük, majd 180 fokos, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük. Fogpiszkálóval érdemes ellenőrizni, hogy valóban készen van.

Szerző és fotó: Eva Ivanković Nemet
 


Szerző: Adminisztrator

Megosztom ezt a cikket