Túró rudi (torta) házilag

Nagyon szeretjük a túró rudit. Sokszor készítem el itthon, így legalább tudom, mi kerül bele, hiszen az a hír járja, a bolti nem sok túrót látott. No, meg könnyen elkészíthető diétás változatban is, legegyszerűbb, ha kis tortaformával próbálkozol, az enyém cirka 15 centiméteres átmérőjű, sütést sem igényel, így biztos a siker!

túró rudi tortaHa nagyobb formában készítenéd, emeld meg az alapanyagok mennyiségét vagy számíts rá, hogy laposabb lesz.  Kitűnően variálható, ha karamell krémmel töltjük meg és a tetejére pörkölt mogyorós csokit halmozunk, kész az isteni házi túró guru. Én meggyes változatban készítettem el legutóbb.

 

 

Hozzávalók az eredeti túró rudihoz:

  • 500 g túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 ek cukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 pici citromlé (tényleg pici vagy akár elhagyható)
  • zselatin

Mivel light verziót készítettem, eszerint változtattam a recepten: zsírszegény túrót, 12%-os tejfölt és xilitet használtam. Vaníliás cukor helyett vaníliakaparékot tettem hozzá, így a xilit mennyiséget is növeltem, 5 ek helyett 6 ment bele. 3 púpos teáskanál zselatint oldottam fel 1,5 dl langyos vízben, majd forralás után amikor langyosra hűlt, kevertem a túrós masszához. Kapcsos tortaformában dermedésig hűlni kell hagyni hűtőszekrényben. Utána lehet bevonni csokival, én diabetikus étcsokit olvasztottam fel gőz felett.

Szerző: Király Hedvig
Maskmagazin

 


Szerző: Adminisztrator

Megosztom ezt a cikket