Kókuszos süti

A töltött piskóták általában úgy készülnek, hogy megsütjük a piskótát, majd két-három lapra elvágjuk és kenegetjük. Ez a kókuszos süti teljesen szakít ezzel a hagyománnyal.

Próbáld ki, nem fogod megbánni!

kokuszossutiHozzávalók a piskótához: 3 tojás, 3 dl tej, 1,5 dl olaj, 150 g cukor, 300 g liszt, 1 sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál kakaó

Hozzávalók a krémhez: 1 l tej, 2 csésze cukor, 7 evőkanál búzadara, 200 g kókusz, 1 tábla fehér csoki

 

Elkészítés:

A krémhez a búzadarát megfőzzük a cukros tejben, majd hozzáadjuk a kókuszt és beleolvasztjuk a darabokra tördelt fehér csokit. Megkeverjük és félretesszük.

A piskóta hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük. Egy mélyebb tepsit (méretre én egy 25 x 34 cm-est használtam) kivajazunk, majd megszórjuk liszttel és beleöntjük a piskótatészta felét. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 10 percig hagyjuk sülni. Lényegében ennyi idő alatt a piskótánk majdnem meg is sül. Kivesszük és rákenjük a kókuszos krémet, majd pedig rásimítjuk a piskótatészta másik felét.

Még kb. 15-20 percre visszadugjuk a sütőbe, hogy az egész süti megsüljön. Érdemes fogpiszkálóval ellenőrzésképp megszúrni. Ha nem ragacsos, akkor kész.

Jó étvágyat!

Kérlek, ha a cikket hasznosnak, érdekesnek találtad,
támogass azzal, hogy megosztod. Köszönöm!

Szerző és fotó: Eva Ivanković Nemet


Szerző: Adminisztrator

Megosztom ezt a cikket